Hummere i MasterChef

Ude af MasterChef

Så rullede den første af MasterChef kvartfinalernes sidste dag over skærmen.. Jeg har længe kendt udfaldet af dagens konkurrencer, men derfor er det ikke mindre følelsesladet at se afsnittet. I aften blev min sidste dag på skærmen, lige på kanten ind til semifinalerne. Når det så er sagt, så havde jeg en fest i køkkenet. Der var champagne og det er jo noget af det jeg elsker allermest. Derudover var der også caviar og tre flotte kokke, hvad mere kan man bede om? Måske lige en billet videre i konkurrencen.

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

 

Danmarks flotteste kok havde taget råvarer med

Vi fik besøg af selveste Andreas Bagh fra Marchal, som er restauranten på Hotel d’Angleterre. Et sted hvor jeg flere gange har spist udsøgte middage, drukket en masse champagne og så er deres champagnebar Balthazar et af mine yndlingssteder. Balthazar er i øvrigt navnet på en 12 liters flaske champagne! Andreas havde taget blæksprutte, champagne, caviar, østers, agurk, spinat, citron, creme fraiche, smør, fløde og skalotteløg med. På menuen på Marchal er der en ret med blæksprutte, østers, caviar, champagnesmør og spinat. Det er en virkelig lækker ret og jeg kommer selvfølgelig til at nævnte at jeg har spist den ret. Hvor dum kan man være?!

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Skamroser dommernes restauranter! Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Blæksprutte med beurre blanc på champagne, caviar og agurk

Jeg har aldrig før arbejdet med blæksprutte, men ej heller åbnet østers før. Derfor vælger jeg at springe ud i blæksprutten, da jeg samtidig har et billede af Andreas’ ret inde i mit hoved. Der er meget fedme til stede i min ret, så derfor vælger jeg at bruge agurk til at give både tekstur og lidt modspil i retten. Hvis jeg husker rigtigt, så mener jeg at jeg marinerede agurkerne i lidt citronskal for at få noget parfume. Min beurre blanc driller lidt, da jeg skal montere den med smør, da smøren er blevet for blød. Jeg synes dog at smagen var god, især efter jeg havde tilsat caviar! Blæksprutten var jeg meget omhyggelig med at få renset for blæk og hinder. Jeg ville pochere den, men da jeg aldrig havde prøvet det før, forsøgte jeg både at prøve med vand og med smør. Smørpocheringen var klart den jeg synes fungerede bedst og jeg var ret tilfreds med tilberedning og smag. Jeg har virkelig fået meget ros for min anretningen af mine retter, men her var jeg ikke tilfreds. Jeg valgte at servere tre lange stykker blæksprutte, hvilket bare hverken så appetitligt ud eller gjorde det nemt at spise. Min sauce var desværre skilt og manglede lidt syre, så det var rigtig ærgerligt. Jeg ville ønske at jeg havde skåret min blæksprutte mindre og havde haft noget mere styr over den smør jeg monterede saucen med. Til gengæld fik jeg drukket champagne i køkkenet og spist caviar med en ske direkte fra bøtten!

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Kokkens efterfølger i MasterChef

Julia, André og jeg havde alle problemer med vores sauce og vi skulle derfor i eliminering. Elimineringen stod på en omgang kokkens efterfølger med Andreas Bagh. Det var min første tur i kokkens efterfølger. Både Julia og André har været i kokkens efterfølger før, så de havde prøvet presset. Jeg håbede inderligt at vi skulle lave baked alaska eller noget andet dessert, da jeg føler mig hjemme i det søde køkken, også når det skal gå stærkt. Den ret vi skulle lave, var meget langt fra det søde køkken. Det eneste den havde til fælles var en baked alaska, som på Marchal bliver flamberet ved at der bliver overhældt rom der er i flammer, er den lille kobbergryde. Canard á la presse er en undertilberedt and med en sauce royal. Sauce royal er en sauce legeret på blod, i dette tilfælde al andejuicen fra den undertilberedte and.

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Sauce royal

En helt essentiel ingrediens i retten er andejuice/blod, hvilket man får ved at presse den undertilberedte and gennem en gammel druepresser. Dette skulle vi hjælpe Andreas med! Lyden af kvast and er ikke den mest tiltalende, men jeg må indrømme at jeg synes det så flot ud når blodet pibler ud. Julia og jeg var ikke helt enige om hvor begejstrede vi var for at legere saucen med blod. Som dyrlæge ser jeg blod til daglig, men normalt er det er selvfølgelig noget helt andet i madlavningen. Det vigtigste element i denne ret var saucen og det var så vigtigt med temperaturer. Hvis man giver den for meget temperatur, vil den koagulere og klumpe, svarende til hvis man havde brugt æg. Saucen bestod af smør, hyldebær, cognac, rødvin, portvin og kirsebæreddike. Samtidig med at vi koger saucen ind skal vi have gang i vores krydderier, som skal ovenpå anden. Den består af korianderfrø, kardemommekapsler, Sichuan-peber og stjerneanis, som skal mortes fint.

Smagning og afgørelse

Jeg vidste under hele konkurrencen at min sauce var tynd og skulle have reduceret mere. Derudover skulle den have haft mere varme, men jeg var så bange for at give den for meget. De små blade af radicchiosalat gav mig en del bøvl undervejs, fordi de alle var flossede i kanten. Jeg fik også brændt mig på ovnen! Til gengæld var min and godt tilberedt, mit skind var godt og jeg havde gode krydderier på! Julia var den der lavede den bedste sauce, så hun gik videre som den første. André havde givet sin sauce så meget varme, at den ikke måtte have fået mere og min havde fået for lidt. Desværre blev den sauce enden på mit MasterChef-eventyr. Det var en super fed dag i køkkenet og en kæmpe oplevelse af være i kokkens efterfølger!

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Tak for støtten i min MasterChef-rejse

Jeg er enormt glad for den opbakning I har givet undervejs og alle de beskeder jeg har fået fra folk der har set forud. Det har været en fuldstændig fantastisk oplevelse. Jeg har lært meget om mad, om mig selv og så har jeg fået så mange nye bekendtskaber med samme interesse som mig! Jeg skal nok dele lidt mere om min oplevelse, men lige nu har jeg brug for at sunde mig lidt. Sunde mig, selvom jeg har kendt udfaldet siden november.

Rebekka Mikkelsen ude af MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Tak fordi du læser med!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

3 kommentarer

 • Hanah

  Tilykke med at du kom så langt Rebekka – virkelig sejt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicolai

  Du har gjort det fantastisk i det køkken, og er så glad for at have været så heldig at lære dig at kende gennem det her vilde projekt😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bek

   Tak! Den bedste trøstepræmie har været at lære alle jer skønne mennesker at kende og få nye voksenvenner 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummere i MasterChef