Hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta

Videre i MasterChef!

YAY – videre i MasterChef! Jeg klarede den første dag i min indledende uge og endda med at vinde første konkurrence! Dermed kunne jeg nyde resten af dagen fra balkonen.

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Vores tema i dag var “fadebur”, som i MasterChef er et gastronomisk skatkammer af smag! En masse fermenterede, saltede og syltede ting, surdej, lækre modnede kødstykker og forskellige oste. En masse potent smag! Opgaven i dagens første konkurrence gik ud på at implementere nogle af disse lækre råvarer i en ret på 45 minutter. 45 minutter er ren luksus i MasterChef-køkkenet, men når det er første “rigtige” dag i køkkenet, så skal man også lige nå at lære køkkenet at kende.

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

En ret uden gris

Som jeg også tidligere har skrevet herinde, så spiser jeg ikke gris. De fleste af proteinerne der lå i fadeburet var gris, så jeg fik udset mig en fisk. En Bakskuld. Bakskuld er en saltet, tørret og røget fladfisk. Dertil ville jeg servere en hollandaise sauce med både syltet citron og saltet citronskal, lidt crudité af gulerod og pære, samt lidt syltede perleløg. En lille let anretning, som jeg gerne ville have til at se flot ud.

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

At spise svinekød i MasterChef

Jesper kommer ned til mig i køkkenet og jeg får fortalt at jeg ikke spiser gris. Før jeg ser mig om, står vi nede i spisekammeret og spiser lardo. Lardo er faktisk en af de få ting jeg har spist nogle gange, hvis den er på en bøf når jeg er ude og spise. Jeg beslutter at stege mine perleløg i lidt lardo, for at få lidt fedme og røg ind i retten.

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 spiser lardo med Jesper Koch Foto: TV3

Spiser lardo med Jesper Koch Foto: TV3

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 spiser lardo med Jesper Koch Foto: TV3

Har Jesper mon omvendt mig til at spise gris? Foto: TV3

Første rigtige smagning i MasterChef

To gange tidligere havde dommerne smagt på min mad, til min audition og i MasterClass om fisk hvor jeg lavede ceviche. Begge gange var jeg nervøs, og det var jeg bestemt også til smagningen i min første rigtige konkurrence. Min ret var den fjerde i smagningen. Ventetiden føles uendelig. Generelt får vi rigtig gode kommentarer med på vejen. De andre har nogle flere elementer på deres retter og brugt nogle flere teknikker. Jeg starter med at præsentere min ret som en “bakskvulp” og det skal Mielcke selvfølgelig lige spørge om.. Allerede nede i køkkenet havde Koch drillet mig. Efter at have grinet af det, så smager dommerne på min ret og smiler med sådan nogle lurede smil. Mielcke lægger ud med at sige at han synes at det er en sjov ret jeg har lavet. Altså ikke sådan HAHA-sjov. Han synes heldigvis også at det er en smuk ret med nogle gode smage, men fortæller også at den mangler noget krop. Jesper synes også at jeg har lavet en flot ret og har nogle gode smage, men bakker op om den manglende krop og så mangler der lidt småjusteringer i balancen. Ikke helt ringe, men absolut plads til forbedring.

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Forsøger at udtale “bakskuld”.. Foto: TV3

“Vi skal finde den som vi synes lavede den bedste ret og som er direkte videre til i morgen….. Det er dig Rebekka!”

Det kom helt bag på mig at jeg havde lavet ret de bedst kunne lide, da de begge havde sagt at min ret manglende krop at min hollandaise ikke var en hollandaise. Inden afgørelsen havde jeg endda sagt til de andre, at jeg gerne ville ud i flere konkurrencer for at lære mere, men jeg kan godt love for at jeg var glad for at gå direkte videre!

Madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Se med i morgen kl. 19 hvor jeg igen er på skærmen!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Jeg håber at I er kommet godt ind i den nye uge!

//Rebekka

 

 

1 kommentar

  • Hanah Svane Wilder

    Godt gået Rebekka! Din ret ser superlækker ud – tror den vil falde i min smag…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta